AKTUELNI BROJ ČLANOVA: 448
CRNOGORSKI JEZIK ENGLISH LANGUAGE

Otpočela vakcinacija zainteresovanih pomoraca protiv Covid-19

31/03/2021

06.04.2021.

Prema informacijama kojima raspolažemo, vakcinaciju protiv Covid-19 od juče, osim u Kotoru, moguće je obaviti u Podgorici na punktu „Muzički Centar Crne Gore” (bivši Dom vojske) u ulici 5 Proleterske brigade, u Domu zdravlja Budva, u DZ Bar, u DZ Tivat, DZ Herceg-Novi i DZ Nikšić.


Svim pomorcima iz barske i budvanske opštine, a koji su zainteresovani za vakcinaciju, preporučujemo da Domove zdravlja u Baru i Budvi posjete već u jutarnjim časovima.


Svi pomorci zainteresovani za vakcinaciju koji žive u opštini Tivat je neophodno da se prije vakcinacije jave na telefon 067068993 kako bi im bio dodjeljen termin vakcinacije.


Svi pomorci iz Herceg-Novog, Podgorice i Nikšića, a koji su zainteresovani za vakcinaciju, mogu bez zakazivanja pristupiti vakcinaciji u lokalnim Domovima zdravlja.


Trenutno dostupna vakcina je AstraZeneka i najkraći rok za revakcinaciju je 28 dana.


Obzirom da je dinamika vakcinacije pomoraca ostavljena na diskreciju opštinskih kriznih medicinskih štabova, a u skladu sa raspoloživim dozama vakcina, svim zainteresovanim pomorcima preporučujemo da se u ostalim opštinama za sve detalje odnosno termine vakcinacije informišu direktno kod lokalnih medicinskih ustanova.

 

03.04.2021.

Obavještavamo sve zainteresovane kolege/koleginice da je danas počela vakcinacija pomoraca protiv Covid-19 u Domu Zdravlja Kotor. Trenutno raspoloživa vakcina je proizvođača AstraZeneka. Od poneđeljka očekujemo da počne vakcinacija pomoraca i u drugim gradovima Crne Gore, o čemu ćemo zainteresovane naknadno obavjestiti. Najraniji period revakcinacije je 28 dana tako da shodno tome zainteresovani pomorci mogu praviti planove vezano za svoj profesionalni angažman. Vakcinisanim osobama, trenutno se izdaje Potvrda o izvršenoj imunizaciji samo na maternjem jeziku i bez potrebnog QR koda. Međutim, po navodima predstavnika Ministarstva zdravlja, može se očekivati da će Potvrda o imunizaciji uskoro biti usklađena sa evropskim/međunarodnim standardima.


https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/526683/gradjani-ce-naknadno-dobiti-potvrdu-o-vakcinaciji


Prilikom vakcinacije u određenim domovima zdravlja potrebno je priložiti na uvid pomorsku knjižicu ili neki drugi dokaz o pomorskom profesionalnom angažmanu.