AKTUELNI BROJ ČLANOVA: 538
CRNOGORSKI JEZIK ENGLISH LANGUAGE

Vizija

UNIJA POMORACA CRNE GORE, kao nevladino, dobrovoljno i neprofitno udruženje koje ne obavlja privrednu djelatnost, kao viziju svojih aktivnosti ima kontinuirani rad za sveukupnu dobrobit profesionalnih pomoraca. Unija je prvenstveno nastala kao organizacija koja se zalaže za unaprijeđenje uslova rada i života pomoraca, održavanje dostojanstvenosti pomorskog poziva i očuvanje duge pomorske tradicije koju naša zemlja ima.

Smatramo da dugačku tradiciju pomorstva, kojim se Crna Gora ponosi, treba pažljivo njegovati i razvijati, a čuvarima te tradicije, hrabrim pomorcima, obezbijediti život kakav su svojim radom i zaslužili.

Boli nas nepravda da pomorci u svojoj otadžbini ne nalaze sigurnu i bezbjednu luku, već vrlo često nailaze na oštrije vjetrove i grublje nevjere nego one sa kojima se bore na morima. Upravo zbog toga, ne gubeći nadu da će stvari biti bolje, imamo viziju u kojoj je povratak u Crnu Goru svim moreplovcima povratak toplom domu, gdje ih čeka svaka podrška i visoko poštovanje. Do toga moramo doći zajedno – ujedinjeni i složni.

Naša vizija je ujedno i naša misija, a to su udruženi pomorci koji su i bokobrani i škote jedni drugima.