AKTUELNI BROJ ČLANOVA: 453
CRNOGORSKI JEZIK ENGLISH LANGUAGE

Integrisani obuka za obnovu znanja - TC Azalea

01/10/2018

Početkom septembra tekuće godine predstavnici našeg udruženja prisustvovali su održavanju “Integrated Refresher Training” u Centru za Obuku Azalea iz Bijele, te su se kroz svojevrstan vid spoljašnje kontrole još jednom mogli uvjeriti u kvalitet usluga koje ovaj Centar za Obuku pruža kao i izuzetnosti opreme koja stoji na raspolaganju svim korisnicima.


Skup kurseva za obnovu znanja, definisani pod nazivom Integrisana obuka za obnovu znanja, prvenstveno služi za obnavljanje onih vještina koje su pomorcima potrebne u cilju preživljavanja odnosno spašavanja na moru. Obzirom da je tokom ugovora na brodu jako teško ili gotovo nemoguće organizovati i sprovesti sve elemente pomenute obuke odnosno vježbi, nalazimo da je adekvatno održavanje znanja i vještina od izuzetnog značaja za sve one koji se bave pomorskom profesijom. Upravo zbog interesa svih pomoraca, koji na moru mogu da se oslone uglavnom samo jedni na druge, želimo istaći značaj spremnosti i obučenosti da eventualnu pomoć pružimo na odgovarajući način. Upravo tu nalazimo izuzetan benefit održavanja kurseva u skladu sa međunarodnim standardima.  Dugoročno gledano, svako ulaganje u kvalitet te unaprijeđivanje znanja, nesumnjivo će se pozitivno odraziti na status crnogorskih pomoraca na sve zahtjevnijem međunarodnom pomorskom tržištu.


Tokom kursa, kao i tokom upriličenog obilaska TC Azalea Bijela, bili smo svjedoci da raspoliživa oprema te način obuke umnogome prevazilazi prosječnost odnosno neadekvatnost pojedinih Centara za Obuku u Crnoj Gori, te da se sistem kvaliteta u kontinuitetu održava na najzavidnijem nivou, pružajući čitavu lepezu mogućnosti za kvalitetnom obukom pomoraca.


Želimo podsjetiti da je članovima Unije Pomoraca Crne Gore odobren popust u iznosu od 10% na sve kurseve koji se održavaju u TC Azalea Bijela.