AKTUELNI BROJ ČLANOVA: 394
CRNOGORSKI JEZIK ENGLISH LANGUAGE

Obraćanje povodom navoda o situaciji na kruzeru Greg Mortimer

02/05/2020

Obavještavamo zainteresovanu javnost da je naše udruženje reagovalo te da smo se obratili na par relevantnih adresa povodom navoda objavljenim na crnogorskom portalu „Vijesti“, odnosno i u lokalnim medijima „Montevideo Portal“, a vezano za situaciju i status crnogorskog pomorca na kruzeru GREG MORTIMER usidrenom ispred Montevidea, Urugvaj te izjava tamošnjeg ITF predstavnika gospodina Francisco Del Gaudio.

Nakon našeg obraćanja, na koje je sa izuzetnom spremnošću i predusretljivošću odgovorio ambasador Crne Gore u Argentini prof.dr. Srđan Stanković, dobili smo informaciju da se na pomenutom brodu nalazi crnogorski pomorac Vučurović Miloš, po zvanju drugi električar, te da su naši diplomatski predstavnici spremni da pruže bilo koji vid pomoći, uključujući i repatrijaciju, ukoliko to bude potrebno.

Prema informacijama iz Ambasade, brodom upravlja firma CMI (Cruise Management International) čije sjedište je u Miami USA, a osoba koja može obezbjediti informacije o zaposlenim na brodu je gospodin Jim Barreiro de Leon.

U direktnoj telefonskoj komunikaciji od 03.05.2020. Ambasador Stanković je od kolege Vučurovića saznao da on ima adekvatan odnos i tretman od strane upravljačkog kadra na brodu te da se osjeća dobro i sigurno. Nakon toga, razmijenjeni su kontakt brojevi za svu eventualnu komunikaciju ukoliko se ukaže bilo kakva potreba u narednom periodu.

Prema posljednjim informacijama dobijenih od ambasadora Stankovića, kolegi Vučuroviću je putovanje za Crnu Goru planirano za 16.05.2020. 

Ovim iskustvom se potvrđuje činjenica da se pojedini službenici crnogorskih diplomatsko-konzularnih predstavništava, čak i u ovim vanrednim okolnostima izazvanim aktuelnom pandemijom, zaista spremno i sa potpunom posvećenošću odnose prema potrebama crnogorskih državljana. Najčešće pominjano ime u pozitivnim iskustvima naših kolega jeste ime gospođe Irene Prelević, prve savjetnice u konzularnom predstavništvu Crne Gore u Zagrebu a kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo na iskazanoj spremnosti da pomogne u organizaciji transfera naših državljana.

Koristimo priliku da se još jednom zahvalimo na reagovanju ambasadoru Stankoviću, osoblju crnogorske ambasade u Argentini te počasnom konzulu Crne Gore u Urugvaju gospodinu Mario Klisić koji je svojevremeno i sam bio pomorac, u ime svih pomoraca, a naročito onih koji se širom svijeta nalaze ili bi se mogli naći u sličnoj situaciji kao kolega Vučurović.

 

 

  • ➤ Vijesti
  • ➤ Montevideo