AKTUELNI BROJ ČLANOVA: 420
CRNOGORSKI JEZIK ENGLISH LANGUAGE

Zaključena humanitarna akcija u cilju podrške borbi protiv širenja virusa COVID-19

11/05/2020

Obavještavamo sve kolege, koleginice i ostale prijatelje Unije pomoraca Crne Gore da uslijed evidentnog jenjavanja aktuelne epidemije te objavljenog popuštanja mjera za spriječavanje širenja virusa od strane Nacionalnog Koordinacionog Tijela (NKT), dana 08.05.2020. u 12:00 zaključujemo pomenutu humanitarnu akciju pokrenutu na nivou našeg udruženja.

Sa izuzetnim zadovoljstvom možemo konstatovati da je uplatama naših članova i prijatelja udruženja do danas prikupljeno 8188,63 eura. Od toga prva tranša u iznosu od 5500,00 eura je uplaćenana već 31.03.2020. na račun NKT-a a ostatak iznosa od 2638,63 eura u vidu druge tranše uplaćen je danas na isti račun.

Nadamo se da će dio prikupljenih sredstava odgovorna lica NKT-a preusmjeriti u nabavku pouzdanih brzih testova na korona-virus Covid-19, koji bi u nekom trenutku mogli zamijeniti potrebu za karantinom nakon povratka naših državljana u Crnu Goru, a po ugledu na Austriju koja takav sistem već primjenjuje. Osim višestruke ekonomske isplativosti, vjerujemo da bi taj postupak bio pozdravljen i od strane šire javnosti.

Još jednom se iskreno zahvaljujemo svima koji su u proteklom periodu donirali novac u pokrenutoj akciji prikupljanja sredstava za borbu protiv širenja virusa Covid-19.

 

Akcija je, kao što se može vidjeti iz priloženog, bila u potpunosti transparentna, a donatori koji su insistirali na anonimnosti ispoštovani.